Kortsvindel falt med neste 50 prosent


Kortsvindelen falt kraftig den siste halvdelen av 2009 hos Eurocards kunder. Her får du 5 tips til hvordan du kan bruke ditt kredittkort sikrere.

Eurocard melder i dag at de har opplevd en reduksjon av kortsvindel på nesten 50% siste halvdel av 2009. Dette skyldes i hoved sak at det vanligst metodene som kopi av kort, skimming og svindel på internett har blitt vanskeligere på grunn av sikkerhetstiltak som bruk av kortchip. Hilde Freidheim fra SEB kort sier at dette henger tett sammen med alle de nye tiltakene som ble satt i gang i 2009, økt sikkerhet på nett og chip.

Tidligere har den største andel av svindel skjedd gjennom kopi av kort (skimming), dette har nesten falt helt bort ved innførselen av chip på kredittkortene.  De allerfleste brukersteder for kort i Europa har når chip i stedet for magnetstripe, man bør derfor alltid bruke chip om man har mulighet til dette når man gjennomfører en betaling.

Svindelen på internett har også blitt kraftig redusert, dette skyldes de nye identifiseringstiltakene som MasterCard Secure Code. Denne koden er noe som brukeren selv må legge inn, å som blir påkrevd ved belastninga av kortet ved ehandel.
Freidheim fortsetter med å fortelle at dette med kortsvindel går i bølgedaler, men legger til at kortbruk har blitt svært mye tryggere nå som chip er på plass på de fleste kredittkort.

Fem huskeregler for et mer sikkert bruk at kredittkortet.

1. Husk at et kredittkort er en verdisak, behanle den deretter.

2. Velg en pinkode som du lett husker, men som er vanskelig å gjette for uvedkommende.

3. Om du har anledning bruk alltid chip framfor magnetstripen.

4. Om du blir trukket for beløp du ikke kjenner igjen, vær rask med å kontakte din kredittkorttilbyder.  Husk derfor på å ha telefonnummeret til sperretjennesten tilgjengelig på din mobil.

5. Bruk kredittkort i stedet for debetkort, da det pengene ikke vil bli trekt rett fra din bankkonto.

Posted i: Kredittkort on January 5th av Morten


Ingen kommentarer ennå

Ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post.

Beklager, men artikkelen er stengt for kommentarer.


Privacy Policy